Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Aug 3, 2011

Bukti Komplot BN, JPN & SPR...!!

PETALING JAYA, 3 Ogos: Ahli Parlimen Pakatan Rakyat mendesak Perdana Menteri memanggil sidang Parlimen tergempar bagi membincangkan isu penduduk tetap (PR) berubah menjadi warganegara sekaligus didaftarkan sebagai pengundi untuk pilihan raya umum ke-13.

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub berkata, ianya perlu dibincangkan secara serius di Dewan Rakyat kerana melibatkan keselamatan negara.

Mereka akan menghantar surat dalam masa terdekat bagi tujuan itu.

"Perkara ini tidak boleh dibiarkan begitu sahaja kerana berbahaya kepada keselamatan negara.

"Penduduk tetap yang ikut prosedur biasa untuk dapatkan kerakyatan mengambil masa sehingga 10 tahun dan lebih, tapi bukti yang kita tunjuk ini membuktikan mereka mendapat warganegara dalam masa beberapa jam," kata beliau pada sidang media di Pejabat Pakatan Rakyat, Seksyen 16, dekat sini hari ini.

Beliau yang juga ahli Parlimen Kubang Kerian sebelum itu menunjukkan beberapa nama yang bertukar status daripada PR kepada warganegara yang diperoleh daripada laman web Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) sendiri.

Menurutnya, di Selangor membabitkan 1,108 penduduk tetap yang telah dimasukkan ke dalam daftar pemilih yang layak mengundi.

Beliau memberi contoh di Dun Paya Jaras, bantahan dibuat ke atas beberapa nama yang pada asalnya mempunyai kad pengenalan merah namun mendapat kad pengenalan biru dalam masa tidak sampai dua jam seperti yang dilaporkan media semalam.

"Kita peroleh bukti ini dari laman web JPN sendiri. Pakatan yakin penukaran status ini diterajui BN dengan bantuan agensi-agensi mereka," katanya.

Sehubungan itu beliau memberi masa seminggu kepada Datuk Seri Najib Razak untuk memberi maklum balas berhubung desakan itu.

Beliau juga berkata, tuntutan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil adalah relevan apabila dakwaan mereke sebelum ini ternyata tepat.

"Yang didedahkan ini hanya sebahagian. Ada lagi yang tidak dikesan. Apa yang Bersih tuntut adalah relevan," katanya.

Turut bersama Pengarah Jabatan Pilihan Raya PAS Pusat, Dr Hatta Ramli, Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar, Ahli Parlimen Bukit Bendera, Liew Chin Tong mewakili DAP dan beberapa pimpinan Pakatan Rakyat yang lain

PRU13: Benarkah PAS Akan Gagal Lagi Di Terengganu..??


"Benarkah PAS akan bangkit di Terengganu? Berdasarkan pilihan raya olok-olok, BN akan terus kekal memerintah Terengganu selepas PRU13 nanti. Perkara ini boleh menjadi realiti walaupun pahit untuk ditelan. Ada dua aspek yang memungkinkan kekalahan PAS/PR itu berlaku.

Aspek yang teramat penting ialah aspek luaran khususnya daftar pemilih bagi negeri Terenggganu yang telah dikotori selepas PRU10 yang dimenangi oleh PAS. Sudah banyak kali didedahkan data-data tentang peningkatan mendadak bilangan pengundi di Terengganu pada PRU11. Ada pengundi hantu, pengundi berganda dan pengundi warga asing yang dianugerahkan kad pengenalan merah. Sejak itu, daftar pemilih yang mencurigakan itu tidak pernah dibersihkan. Justeru itu, PAS yang yakin akan menang, terus kalah lagi pada PRU12.

Dalam menghadapi PRU13 ini pun, daftar pemilih yang sekian lama tercemar itu masih digunakan dengan pertambahan pengundi baru yang juga dkhuatiri kesuciannya. Seminggu dua ini, terbukti banyak pengundi yang mencurigakan termasuk dari kalangan pemilik kad pengenalan merah. Kecanggihan sistem semakan pengundi yang diaplikasi oleh aktivis dan pemimpin Pakatan Rakyat menemukan ribuan pengundi berganda serta mencurigakan malah tidak layak menjadi pengundi pun. Tetapi itulah yang berlaku. Diharapkan kecanggihan sistem semakan mampu ‘menangkap’ pengundi-pengundi haram di Terengganu.

Aspek luaran yang tidak kurang pentingnya ialah Wang Dana Khas. Dengan adanya wang ini bermacam-macam program mengambil hati rakyat berjaya dilakukan oleh UMNO/BN. Wang ini cukup mewah di Terengganu sehingga secara puratanya setiap keluarga di Terengganu mendapat habuan RM 2000.00 setahun yang diperuntukkan melalui Dana Remaja, Wang Khas Hari Raya, bantuan pakaian sekolah dan pelbagai lagi. Bantuan-bantuan inilah yang menyebabkan rakyat Terengganu yang pelahap duduk kemas di bawah ketiak UMNO/BN. Sebab itulah MB Terengganu, Dato’ Mad Said memperli PAS yang berkempen negara berkebajikan. Kata beliau, perlu apa lagi kepada PAS sedangkan kerajaan BN Terengganu sudah lama melaksanakan negara berkebajikan.


Dari aspek dalaman pula, memang ternyata PAS/PR tidak mampu menarik sokongan pengundi Melayu di kawasan luar bandar, Felda atau Ketengah.kerana beberapa kekangan dan kelemahan sendiri. Antaranya, dihalang dan diganggu untuk mengadakan ceramah, aktiviti kemasyarakatan dan pengedaran risalah di kawasan-kawasan Ketengah/Felda. PAS/PR juga kekurangan kakitangan, aktivis dan sumber untuk melaksanakan program dan aktiviti di kawasan yang dikawalselia oleh UMNO/BN tersebut. Kekangan ini berterusan sejak puluhan tahun. Ini menyebabkan PAS selalu 'memberi' hampir 10 kerusi dengan majoriti yang besar di kawasan Ketengah/ Felda ini. Sepuluh kerusi ini menjadi deposit besar bagi UMNO/BN untuk terus kekal memerintah Terengganu.


Maaf kata, dalam isu Terengganu ini perkara paling pokok ialah daftar pemilih yang tercemar itulah puncanya. Selagi daftar itu tidak dibersihkan dengan sebersih-bersihnya seperti mana yang dituntut oleh Bersih, selagi itulah PAS/PR hanya berangan-angan untuk menawan Terengganu. Sebab itulah penggunaan dakwat kuku dan daftar pemilih yang berwibawa amat penting dalam pilihan raya yang adil dan bersih. Maka, apa kuasa dan tindakan kita sekarang?

Nota:

Tulisan ini tiada niat untuk melemahkan semangat PAS Terengganu. Namun realitinya ialah kita mesti memberi fokus utama untuk membantah daftar pemilih negeri Terengganu dengan bukti-bukti berdokumen. Kita mesti terus mendesak SPR agar melaksanakan lapan tuntutan Bersih 2.0. Mudah kata, DAFTAR PEMILIH BERSIH, PAS MENANG.

Di samping itu, kita mestilah bekerja keras untuk mendaftar semaksimum mungkin pengundi-pengundi baru di Terangganu. Usaha hendaklah dilakukan bagi menarik dan mendaftar golongan atas pagar dan ahli Tabligh agar mereka faham mengapa semestinya mereka perlu bersama kita sekarang. Semoga Allah membantu kita kerana Allah-lah Maha Berkuasa ke atas sesuatu.

Malapetaka Sudah Sampai....!!


NAMPAKNYA kemelut kepimpinan di dalam Barisan Nasional sudah sampai ke fasa terakhir bom jangka. Hanya menunggu masa ia diletupkan. Gerakan untuk menjatuhkan Perdana Menteri, Najib Tun Razak dari dalam sudah dapat dihidu.

Terbaru persatuan yang dianggotai bekas wakil rakyat Umno, PENAWAR sudah memulakan langkah mendesak Najib untuk meletakkan jawatan.

Ini berikutan Najib dikatakan lemah dan tidak dapat menyelesaikan beberapa masalah termasuk masalah negara. Isu kelembapan ekonomi dan kurang minat pelabur untuk datang melabur ke negara ini juga dijadikan penyebabnya [MSO]

Gerakan menjatuhkan Najib nampaknya semakin aktif. Jika sebelum ini Najib berjaya menggulingkan Imam Hadhari dari kerusi orang nombor satu Malaysia, kini sampai pula gilirannya digulingkan.

Pastinya ada seorang pemimpin Umno yang sangat gembira melihat kejatuhan kerajaan Rosmah Mansor ini. Siapakah orang itu?

Nota :

Kenapa Ada Yang Rasa Takut...Ada Juga Yang Tersenyum...!!

KENAPA RASA TAKUT KENAPA SENYUM

HOSNI MUBARAK HADAPI TUDUHAN MEMBUNUH – bh

KAHERAH: Bekas Presiden Mesir, Hosni Mubarak dibicarakan di mahkamah hari ini atas tuduhan membunuh sekali gus menjadi saat bersejarah buat negara Arab apabila pemimpin jarang dihadapkan ke mahkamah.

Mubarak tiba di Akademi Polis di Kaherah, berdepan tuduhan membunuh dan penyelewengan selepas dibawa dari lapangan terbang tentera Almaza di sini.

Sedutan televisyen menunjukkan ambulans tiba di mahkamah yang dikawal ketat serta kehadiran askar bersenjata.
---------------------------------------------------------------
woit..CUBA TEKA…DI MALAYSIA INI SIAPA TAKUT BACA BERITA INI?....

kah kah kah… DI MALAYSIA INI CUBA TEKA….. SIAPA SUKA BACA BERITA INI?....

kah kah kah….KENAPA ORANG ITU SANGAT TAKUT?....

kah kah kah… AIMAN TAK KISAH...KENAPA ORANG YANG SUKA SANGAT DAN TERSENYUM LEBAR….

Selamatkanlah Negara Ini Dari Malapetaka....!!


NAJIB, ROSMAH ENGGAN DITEMUBUAL OLEH PEGUAM ANWAR - MK

Najib Razak, Isterinya Rosmah Mansor, Musa Hassan dan bekas ketua polis Melaka Mohd Rodhwan Yusof akan hanya diinterbiu jika mereka disepina.

Perkara itu dimaklumkan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini oleh Peguam Cara Negara II, Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden.

"Menurut afidavit (DPP Mohd) Hanafiah (Zakaria), mereka enggan datang kerana mereka bukan saksi utama,” kata Yusof.

"Justeru, mereka akan hanya ke mari jika disepina sebagai saksi.”
-------------------------------------------------------
woit…INI SAMA MACAM MADEY PANDDY KUTTY….

kah kah kah..SEBELUM BICARA…. BANYAK CAKAP….

kah kah kah…BILA BICARA BERMULA… TAK NAK DATANG MAHKAMAH…..

kah kah kah..AIMAN TAK KISAH...INI LAH NAMANYA PELAKNAT NEGARA….

Sial & Suwei Untuk Najib...!!

Bila Muhyidin dinobatkan sebagai PM...Apa yang penting FLOM masih lagi FLOM...kah kah kah

sial dan suwei ini tidak dapat dielakkan
ianya telah tertulis
ianya adalah hukum karma

akhir akhir ini kita lihat
sial dan suwei ini sedang menghimpap dan melanda najib
sesudah 9 julai lalu suwei dan sial najib semakin jelas kelihatan...

1 – 120 ribu warga turun jke jalan raya – anak muda tak ambil pot tentang najib

2 - tak cukup dengan ini di london kena tibai dijalan raya oleh penyokong bersih

3 - tak cukup dengan ini bila jumpa ratu elizebeth – baginda pakai baju kuning

4 – lagi sail bila jumpa pope – langsir bilik pope warna kuning

5 – tak cukup sial lagi - kena balik cepat kerana muhyiddin dah mula merancang

5 – sampai di kuala lumpur – padri kata fuk you no deal

6 - pergi perlis – najib bawa sial - perlis jatuh banjir

7 – pergi port dickson – najib bawa suwei - port dickson dilanda ribut

8 – tuduh mat sabut tipu – suwei datang - lutut sendiri jadi mamai

suwei datang bertalu talu tanda tanda hari akhir untuk Najib

9 – tak cukup dengan ini puak kastam bocor kes cincin rosmah

10 – tak cukup dengan ini munyiddin kumpul 100 yb

11 – tak cukup dengan ini kempen DIAMLAH di facebook

12 – tak cukup suwie ini - utusan bocor cerita cincin rosmah

13 – suwie bertambah lagi bila mahasiswa tanya soalan satu malaysia


14 – hari ini semua sedang bercerita: bila .. bila .. bila?
bila apa? bila najib nak kena tendang kah kah kah

PENGUMUMAN PROJEK BUKU BERGAMBAR BERSIH 2.0adalah di beritahu
kepada semua warga
kepada semua anak muda
kepada semua jurugambar
yang amatur dan yang profesional

bahawa satu projek buku bergambar
tentang BERSIH 2.0 sedang diusahakan


sesiapa sahaja yang memiliki
gambar gambar sebelum atau sesudah 9 julai
atau gambar yang bersangkutan dengan BERSIH 2.0

gambar gambar ini sedang dikumpulkan
gambar yang dikumpulkan ini akan di cetak
dalam sebuah buku sebagai tanda sejarah
buku ini akan dihadiahkan kepada warga malaysia
anak semua bangsa dengan percuma

tuan empunya gambar ini boleh menghantar
gambar gambar ini ke: bersih97@gmail.com

syarat:
1 – sila nyatakan nama pemilik/jurugambar ini
2 – sila berikan hak untuk di cetak
3 – sila huraikan sadikit latar belakang dimana gambar ini diambil
4 – tuan empunya boleh menghantar gambar ini dalam bentuk jpeg sahaja
5 - boleh menghantar seberapa banyak
6 – gambar asli dan tidak boleh di reconstruk
7 – gambar gambar akan dipilih dan yang tidak dipilih akan tidak dipulangkan

SILA HANTAR SEKARANG KE: bersih97@gmail.com

TARIKH TUTUP 15 OGOS

NOTA :

projek ini adalah projek untuk nusa dan bangsa
ini tidak ada keuntungan yang akan dibuat
malah ini BUKAN projek perniagaan bumiputera

Sampai Bila Kita Asyik Nak kena Tipu...??


MERAGUKAN, PAS JOHOR BUAT LAPORAN POLIS - MK

Naib Ketua Dewan Pemuda PAS Johor Mohd Faizul Mohd Salleh hari ini membuat laporan polis mendakwa terdapat senarai pengundi meragukan dikesan dalam daftar pemilih negeri itu.

Dakwanya, semakan rambang terhadap beberapa nombor kad pengenalan melalui laman web SPR semalam mendapati sejumlah pengundi berkongsi nombor kad pengenalan lama yang sama walaupun berbeza nombor kad pengenalan baru.

Nota:

hingga berapa lama kita asyik kena tipu?
sampai bila kita semua nak sedar?
lapor pada polis..tapi polis pun geng depa
lapor pada spr...tapi spr ialah geng depa..
Pada sapa lagi kita nak mengadu...

Kita Semua Sedang Di Tipu...!!


PENGUNDI BARU: PAGI TADI PR, PETANG INI WARGANEFGARA - MK

Kurang empat jam selepas Malaysiakini melaporkan seorang penduduk tetap (PR) yang memegang kad MyPR merah telah didaftarkan sebagai pengundi baru, dia nampaknya telahpun menjadi warganegara.

Dia kini mempunyai MyKad biru, berdasarkan semakan pada sistem dalam talian yang sama Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) di mana butiran identifikasi dirinya direkodkan.

Semakan pada sistem pengesahan dalam talian JPN sebanyak dua kali - pada jam 5.48 petang semalam dan 11.30 pagi ini - menunjukkan nama Mismah adalah berstatus PR yang telah mengambil kad MyPRnya (No 640704715238), kad pengenalan bagi PR.

Apabila nombor yang sama dimasukkan ke dalam sistem pengesahan dalam talian SPR, Mismah yang sama adalah pengundi berdaftar yang baru.

nota:

Pilihanraya akan datang terbukti pakatan akan menang
tetapi pakatan akan ditipu
penipuan sekarang ini sedang berjalan dengan lancarnya...
kah kah kah

Penipuan Sedang Berjalan....!!


MYPR-MYKAD: PAS DAKWA SINDIKET DILINDUNGI BN HADAPAI PRU -13 -MI

PAS mendakwa Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) menukar status kewarganegaraan dalam kadar yang cepat sambil menyifatkan ia dilakukan oleh “sindiket” yang dilindungi Barisan Nasional (BN) demi mengekalkan kemenangan pada pilihan raya umum ke-13.
Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub berkata, langkah JPN “membenarkan” pemastautin tetap menukar status kepada warganegara adalah amat tidak bertanggungjawab.

Selain itu, beliau percaya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) turut terlibat dalam “sindiket” itu.

“Perbuatan ini amat tidak bertanggungjawab dan saya tidak tahu bagaimana JPN boleh menukar status pemastautin tetap dalam tempoh hanya beberapa jam.

“Saya percaya ia dilakukan oleh sindiket, yang mana SPR, JPN dan sindiket ini yang beri laluan (untuk menukar status) selain diberi perlindungan oleh BN,” katanya kepada The Malaysian Insider.

Ahli Parlimen Kubang Kerian ini menambah, pihaknya masih mengumpulkan maklumat lanjut mengenai perkara itu sambil menambah, ia juga berlaku di negeri-negeri lain sebagai persediaan BN dalam menghadapi pilihan raya umum ke-13, yang dijangka diadakan penghujung tahun ini.

Nota:

PRU 13 pakatan rakyat akan menang besar
tapi sebenarnya ia akan ditipu

persolannya apa yang perlu dilakukan?
kah kah kah