Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jan 29, 2011

Ya ALLAH Ya Rabb, Kami Memohon Kepada Engkau...!!


Selawat dan Salaam ke atas Penghulu kami Muhamad saw, keluarga dan sahabat-sahabat Baginda.

Wahai yang tidak diberatkan dengan permintaan-permintaan orang yang meminta-minta. Wahai Zat yang tidak jemu dengan permintaan orang yang meminta dengan sepenuh hati. Wahai ALLAH, rasakanlah kami kedinginan ampunan-MU, dan kemanisan rahmat-MU.

Ya ALLAH Ya Rabb, kami memohon kepada Mu.

Selamatkanlah negara kami Malaysia daripada segala bencana dan malapetaka. Kiranya kami melakukan kesilapan dalam memilih pemimpin kami, maka berilah kekuatan kepada kami untuk berani merobah dan menebus kesilapan kami.

Ya ALLAH Ya Rabb, kami memohon kepada Mu.

Sekiranya kami dan pemimpin kami yang berselerakkan di negara ini telah lalai menegakkan kemuliaan Agama MU, maka sedarkanlah kami dan mereka, wahai ALLAH.

Sekiranya para pemimpin kami yang berselerakkan di negara ini dengan sengaja mempermudah dan enggan menegakkan kemuliaan Agama MU, maka, kami mohon kepada MU Wahai ALLAH, laknatilah mereka dan jauhkanlah mereka daripada tampok pemerintahan negara kami kerana kezaliman dan kemunafiqkan mereka.

Ya ALLAH Ya Rabb, kiranya hamba MU, Normala binti Aminah telah Engkau takdirkan sebagai pemimpin kami, maka kami mohon pertolongan Engkau wahai ALLAH, permudahkanlah usaha dan perjuangan kami dalam majlis penentuan pemimpin kami di bumi milik Engkau ini.

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, kurniakanlah dan iringilah majlis penentuan kami ini dengan rahmat Mu dan akhirilah majlis penentuan ini dengan kemenangan kepada hamba Mu Normala binti Aminah.

Ya Rabb, sepertimana kasihnya kami kepada Normala binti Aminah, mohon kami kepada Engkau Ya Allah, limpahilah, kurniakanlah dan cucurilah kasih Engkau kepada hamba Mu Normala binti Aminah kerna sesungguhnya kasih Engkau adalah nikmat yang penuh hikmah.

Ya ALLAH Ya Rabb, kurniakanlah kepada kami daripada rezeki Engkau yang halal. Berkatilah kami pada ahli, harta dan keluarga, jauhkanlah kami daripada kejahatan yang didatangkan pada waktu malam dan siang. Dan cukuplah kepada ALLAH sebaik-baik tempat bagi kami memohon, berlindung dan berserah.

Selawat dan salaam ke atas Penghulu kami Muhamad saw, keluarga dan sahabat-sahabat Baginda. Dan segala puji bagi ALLAH.

Ameen Ya Rabb.

Ini Semua Adalah Kerja Iblis...!!


Tuduhan terbaru yang dilemparkan ke atas muka Anwar Ibrahim ialah beliau terlibat dengan penganas seperti yang dilaporkan oleh CNN.

Dalam tempoh kempen yang berbaki dua hari lagi di DUN Tenang, dipercayai isu ini akan dimanipulasi sepenuh oleh media saluran iblis untuk bercakap akan menuduh dan mengheboh bukan sahaja di Tenang malah ke seluruh Negara sepertimana puak-puak iblis ini mempromosikan isu liwat Anwar yang dibocorkan oleh WikiLeak, yang dikatakannya benar, tidak yang benar, melainkan benar-benar belaka.

Tetapi atas sifatnya sebagai ‘syaitan' dan ‘dajal' bermata satu, maka isu Najib yang turut didedahkan oleh WikiLeaks yang mengaitkan Najib dengan pembunuhan Altantuya Shariibuu, seorang pemimpin yang lemah yang tidak layak mentadbir,dan menyifatkan Najib sebagai pemimpin oportunis tidak didedahkan kepada rakyat untuk membuat penilaian. Berikutan tuduhan terbaru itu, Menteri Dalam Negeri, Hishammuddin Hussein mengarahkan pasukan polis melakukan siasatan segera tehadap Anwar. Dengan kuasa yang ada ditangan, Hishammuddin membersihkan sepupunya dengan menyatakan ia tidak kena mengena dengan Najib. Ia hanya laporan CNN yang mengaitkan Anwar dengan sebuah pertubuhan pengganas.

Dijangkakan pihak polis akan melakukan siasatan segera ke atas Anwar. Bersiap sedialah engkau Anwar. Pada pandangan saya, Anwar Ibrahim bukan seorang penakut. Beliau adalah seorang pahlawan dan wira rakyat di abad ini. Kalau beliau seorang penakut dan dayus, sebaik sahaja beliau dibebaskan dari penjara pada tahun 2004 dulu, beliau akan menyokong puak-puak iblis dan dajal ini, buat apa beliau mencari susah seperti yang beliau hadapi sekarang ini. Anwar akan menjadi kaya-raya dan hidup senang, tetapi beliau memilih jalan yang berliku-liku dan penuh dengan duri. Ikut ceritanya, tahun lalu, Najib Razak memohon Arab Saudi menjalankan penyiasatan berhubung dakwaan bahawa Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim ada menerima dana dari negara teluk itu untuk kempen pada PRU ke-13 yang akan datang. Kemudian, menurut stesen berita antarabangsa, CNN yang telah pun melihat laporan rahsia dari siasatan Arab Saudi itu menunjukkan tiada bukti menunjukkan adanya tokoh-tokoh negara teluk membiayai Anwar.

Sebelum itu pun, Anwar telah dituduh dan dilebel macam-macam. Anwar pernah dituduh sebagai pengkianat bangsa, Anwar merupakan "alat" CIA dan macam-macam tuduhan dilakukan oleh puak-puak ini, yang mereka tidak perlakukan ialah menghala muncung pistol ke atas kepala Anwar. Jadi, Hishammuddin menggunakan isu pengganas bagi mengacau Anwar dari terus berkempen (selepas di Tenang, di Merlimau, Melaka pula) mendedahkan kerja-kerja jahat puak-puak syaitan dan dajal ini lakukan selama ini yang menjahanamkan system pentadbiran ini. Berbillion duit Negara ini dibawa keluar negeri tidak gila untuk menyiasat, asyik-asyik mencari kesalahan orang, kesalahan diri sendiri salah mengurus tadbir kehidupan rakyat dan Negara tidak dipedulikan. Sombong dan angkoh. Sedikit teguran dibuat, guna polis untuk menakut-nakutkan rakyat. Pihak polis pun saya rasa mulai meluat melihat perangai puak-puak ini, tetapi apa buat, mereka kerja makan gaji, kena ikut perintahlah.

Mari kita tenguk pula kes ini. Pada 20 Januari lalu, Malaysiakini melaporkan bahawa Malaysia tersenarai antara negara yang merekodkan jumlah aliran wang haram tertinggi dalam tempoh sembilan tahun dalam dekad lalu, menurut laporan sebuah pemerhati kewangan Global Financial Integrity (GFI). Laporan itu menyebut, aliran wang keluar dari negara ini meningkat lebih tiga kali ganda dalam tempoh 2000 hingga 2008. Aliran wang keluar dari Malaysia pada 2000 berjumlah RM67.7 bilion. Lapan tahun kemudian, jumlah ini bertambah sehingga RM208 bilion. Laporan itu turut menyatakan amaran bahawa peningkatan pelarian modal mendadak ini berlaku pada tahap yang jarang diperhatikan di negara Asia. Aliran wang haram dianggarkan berjumlah RM889 bilion dalam tempoh antara 2000 hingga 2008. Oh, dengan sepintas kilat Mukhriz Mahathir bertindak menjadi hakim, pendakwaraya dan peguambela kerajaan tidak akan menyiasat dakwaan kerana Bank Negara dapat mengurusnya dengan baik dan bijaksana. Dengan angkoh dan sombong beliau berkata melalui Bank Negara kita tahu berapa jumlah aliran sebenarnya, jadi sukar mempertimbangkan angka (dari GFI) sebagai fakta. Tetapi, kalau orang lain yang melakukannya akan terjadi sebaliknya. Keluarlah hujah kita mesti siasat, ini hak rakyat, rakyat mesti dibela dan sebagainya ayat-ayat yang menyedapkan telinga yang mendengar, tetapi dalam hati mendidih. Kita tidak rasuah, kita tidak makan komisyen dan kita tidak,kita tidak dan selalunya "tidak".

Lihat kes sahabat baik Mansor Mohamad, Mohd Nasir Ahmad membuat laporan polis supaya pihak polis menyiasat Mohd Azahar Ibrahim berhubung kes melelong tanah Mansor sewaktu Azahar menjawat Penolong Pentadbir Tanah Daerah Segamat. Adakah polis bertindak? Sampai sekarang polis mendiamkan diri. Apa fasal sebab ia melibatkan kepentingan UMNO. Oleh itu, padanlah apabila Mursyidul Am PAS Tok Guru Haji Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan mereka yang tidak mengundi PAS sebagai orang jahiliah . Bukan setakat ‘jahiliah', jahiliah itu masih lagi merupakan bentuk sebagai seorang manusia, tetapi bagi saya mereka adalah ‘lembu' pawahan, yang tahu makan, berak dan buat anak sahaja. Tidak otak. Otak yang dianugerah Allah tidak digunakan, sebaliknya menggunakan kepala lutut untuk berfikir. Oleh sebab itu, UMNO bermaharalela memerintah. Bersultan di mata, beraja di hati. Rakyat bertambah susah, pemimpin bertambah kaya raya sehinggakan isteri boleh melancung ke luar Negara ambil alih tugas menteri berbelanja sakan. Dia ingat harta rakyat, harta makbapak dia. Dia boleh boleh ikut suka hati dia.

Menang Atau Kalah Hanya Ketentuan Illahi....!!


"Esuk, 30 Januari 2011, seramai 14, 735 orang pengundi di DUN Tenang akan memutuskan ‘siapa’ yang mereka akan pilih untuk menjadi wakil rakyat bagi menjaga kemaslahan kehidupan mereka pada hari-hari mendatang. Sama ada Cik gu Normala Sudirman atau Mohd Azahar Ibrahim akan dipilih terpulanglah kepada pengundi-pengundi untuk menentukannya. Dalam pilihan raya tidak ada keputusan seri seperti yang terjadi dalam permainan bola sepak.

Sekiranya UMNO memenangi kerusi ini, saya tidak hairan langsung kerana kemenangan UMNO bukan kemenangan hakiki. UMNO tidak berupaya membawa kebenaran dan keadilan kepada seluruh rakyat. Kemenangan UMNO seperti kata Tuan Guru Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat, masih ada lagi manusia berfikiran ‘JAHILLIAH’ sepertimana yang berlaku di zaman Rasullullah di Mekah dulu. Bukan main hebat seruan dakwah Nabi bagi menentang pemikiran yang dipasakkan oleh Abu Jahal dan sekutunya ke dalam fikiran dan kehidupan masyarakat Mekah ketika itu. Kehebatan Baginda sebagai rasul pun tidak berupaya mengubah minda masyarakat Mekah yang sudah lama dikuasai dan dikongkong oleh Abu Jahal. Hal serupa berlaku di Negara ini, bagaimana UMNO menggunakan strategi dan taktik yang digunakan oleh Abu Jahal dulu. UMNO hanya mengulangi sejarah apa yang dilakukan oleh Abu Jahal ke atas masyarakat Mekah ketika itu dan disesuaikan dengan keadaan semasa ketika berhadapan dengan masyarakat Malaysia (kini di DUN Tenang).

Kejayaan dan kegagalan, kemenangan dan kekalahan adalah lumrah kehidupan yang pasti ditempuh setiap manusia apatah organisasi parti seperti parti PAS dan lain-lainnya. Namun, tidak semua orang dapat menerima berita kejayaan mahu pun hakikat kegagalan dengan hati terbuka. Begitulah cermin kehidupan yang dapat kita gambarkan melalui pengalaman hidup. Setiap daripada kita pasti merasai saat dan detik itu. Ada masanya kita mengecapi kejayaan dan berada di kemuncak kemenangan dan ada kala kita diuji dengan kegagalan serta kepahitan yang sukar untuk diterima.

Al-Quran memberikan isyarat jelas mengenai sunnah kehidupan yang mewarnai kehidupan ini di bawah ketentuan dan ketetapan Allah. Dalam surah Ali ‘Imran, Allah merakamkan peristiwa kekalahan yang memeritkan dialami tentera muslimin apabila mereka kalah teruk kepada tentera Quraisy dalam peperangan Uhud walaupun sebelum itu mereka merintis kejayaan penuh gemilang pada peperangan Badar al-Kubra. Firman Allah yang bermaksud: “Jika kamu (dalam peperangan Uhud) mendapat luka (tercedera), maka sesungguhnya kaum (musyrik yang mencerobohi kamu) itu (tercedera juga dan) mendapat luka yang sama (dalam peperangan Badar). Dan demikian itulah keadaan hari-hari (dunia ini dengan peristiwa kemenangan dan kekalahan), kami gilirkan dia antara sesama manusia (supaya menjadi pengajaran) dan supaya nyata apa yang diketahui Allah mengenai orang yang tetap beriman (dan sebaliknya), dan juga supaya Allah menjadikan sebahagian di antara kamu orang yang mati syahid. Dan (ingatlah) Allah tidak suka kepada orang zalim. Dan juga supaya Allah membersihkan orang yang beriman (daripada dosa mereka) dan membinasakan orang kafir.” – (Surah Ali ‘Imran, ayat 140-141)


Meminjam kata Syed Qutub dalam kitab tafsirnya Fi Zilalil Quran (Di bawah bayangan al-Quran) ketika menafsirkan ayat itu, beliau menjelaskan bahawa kekalahan itu ada tersurat dan tersirat hikmahnya yang tersendiri.Antara hikmah itu ialah setiap Muslim sewajarnya menginsafi dan menyedari bahawa kemenangan sebenarnya adalah hasil atau natijah yang bertitik tolak daripada daya usaha serta perjuangan manusia sendiri. Justeru, mereka tidak boleh berpeluk tubuh dan mengharapkan kemenangan dengan hanya menanti faktor bantuan mukjizat Ilahi.

Selain itu, peristiwa berkenaan mengungkapkan satu pengajaran bahawa kejayaan dan kemenangan sebenarnya tidak boleh datang dengan sendirinya, sebaliknya ia banyak dipengaruhi pelbagai faktor dan sebab yang memudahkan peluang ke arah meraih sesuatu kejayaan diimpikan seperti kekuatan ekonomi, keutuhan sosial, kemantapan akidah, keadilan politik dan juga keluhuran budi pekerti.

Malaysia di bawah tadbiran Najib, selepas PRU ke-12 lalu, sepatutnya kita akan menyaksikan 20 pilihan raya kecil. 6 parlimen dan 14 DUN, tetapi hanya 9 kerusi DUN sahaja dipertandingkan. DUN Changkat Jering, Behrang, Jelapang (Perak), Kota Seputeh (Kedah) dan Pelabuhan Klang (kemungkinan besar) tidak dipertandingkan kerana SPR adalah alat UMNO. Dari 6 kerusi parlimen yang dipertandingkan, Pakatan Rakyat menang 4 kerusi (Permatang Pauh, Kuala Terangganu, Bukit Gantang dan Sibu) dan UMNO/BN menang 2 kerusi (Hulu Selangor dan Batu Sapi).

Manakala kerusi DUN pula, dari 9 kerusi, Pakatan menang 4 kerusi (Bukit Selambau, Penanti, Manik Urai dan Permatang Pasir) dan UMNO/BN menangi 3 kerusi (Batang Ai, Bagan Pinang dan Galas), manakala kerusi DUN Tenang dan Merlimau belum tahu lagi milik siapa lagi. Apa pun (jika Tenang dan Merlimau dimenangi oleh UMNO) ia bukan petunjuk sebenar yang menunjukkan UMNO kembali disokong oleh rakyat. UMNO menang, bukan kemenangan hakiki kerana ia disokong oleh orang-orang berfikiran ‘JAHILLIAH’ masih ramai yang mahukan system pentadbiran diuruskan secara songsang. Masih ramai mahukan rakyat terus berada dalam kemiskinan, asalkan pemimpin terus kekal kaya-raya, boros dan membazir menggunakan duit/harta rakyat dan bebas melakukan amalan rasuah semahu-mahunya supaya Negara cepat bangkrap.

Perkara ini dapat dibuktikan pada PRU ke-12 lalu, UMNO/BN mengalami kekalahan paling memalukan dan paling buruk dalam sejarah sejak merdeka. Kuasa 2/3 UMNO di parlimen dapat dihapuskan dan UMNO hilang 5 negeri (termasuk Wilayah Persekutuan KL) jatuh ke tangan Pakatan Rakyat. Sungguh pun, sebelum itu selepas PRU ke-11 tahun 2004 (pilihan raya kecil turut diadakan), 6 pilihan raya kecil DUN (kerusi parlimen tiada yang kosong) terpaksa diadakan iaitu di DUN Kuala Berang, Ba’Kelalan, Pengkalan Pasir, Batu Talam, Machap dan Ijok. Dari 6 kerusi, Pakatan (ketika itu dikenali sebagai Barisan Alternatif) tidak memenangi sebarang kerusi, semuanya disapu bersih oleh UMNO/BN. Tetapi apa terjadi pada PRU ke-12, 8 Mac 2008. Stunami politik berlaku menyebabkan ia meruntuhkan kekuasan politik Abdullah Ahmad Badawi.

Kesimpulannya, apa pun keputusan yang dibuat oleh pengundi-pengundi di Tenang pada 30hb ini, UMNO kena ingat bahawa rakyat sudah muak dan lali dengan cara kempen UMNO menggunakan jentera kerajaan seperti balairaya, Jabatan Penerangan, Kemas, Risda, media massa semata-mata untuk meraih undi. Selain itu, politik rasuah (politik wang), ugut, janji, penipu dan sebagainya. Kemenangan dan kekalahan adalah salah satu perjalanan hidup yang pasti dilalui setiap insan. Apa yang penting, tidak kira sama ada kemenangan mahu pun kekalahan, sebagai seorang Islam semestinya bersedia untuk terus tabah berjuang menyusuri liku hidup yang penuh onak dan duri. Jangan kita alpa dibuai kemenangan dan jangan berduka nestapa atau bersikap pesimis apabila berhadapan kekalahan dan kegagalan.

"NYAHKAN UMNO, RAKYAT SEJAHTERA"

Kempen Selamatkan Malaysia...!!


RAMON: ALIRAN KELUAR WANG HARAM MALAYSIA PERLU DISIASAT - MK

Terdapatnya keperluan untuk menyiasat dan mengambil tindakan pemulihan seandainya perlu, berhubung dengan laporan aliran keluar kewangan haram dari Malaysia, kata Pengerusi Pusat untuk Kajian Dasar Awam Institut Kajian Strategi & Kepimpinan (ASLI), Ramon Navaratnam.

Baru-baru ini, laporan oleh pemantau kewangan, Integriti Kewangan Global (GFI) menyebut yang aliran keluar wang haram dari Malaysia pada 2000 ialah RM67.7 bilion (US$22.2 bilion) dan lapan tahun kemudian, ia melambung kepada RM208 bilion (US$68.2 bilion).

"Kita perlu tanya diri kita sendiri mengapa wang ini keluar," kata Ramon kepada pemberita di Persidangan ke-13 Tinjauan Strategik Malaysia 2011 di Kuala Lumpur hari ini.
-----------------------------------------------------------------
Woit... POOOORAAAh....

Kah...Kah...APA JADI DENGAN LAPORAN POLIS PUAN SERI FLOM BAWA LARI DUIT KE DUBAI...

Kah...Kah...APA JADI DEGAN LAPORAN POLIS MAT HASASN N9 BAWA LARI DUIT KE LONDON...

Kah...Kah...AIMAN TAK KISAH...JUMLAHNYA BUKAN RATUS RATUS.... TAPI JUTA JUTA....

Suami FLOM Mengelabah...!!


NAJIB DESAK SAUDI SIASAT PEMBERI DANA ANWAR - MK

Najib Razak pada tahun lalu telah dilaporkan memberi tekanan kepada Arab Saudi bagi menyiasat dakwaan bahawa Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim ada menerima dana dari negara teluk untuk kempen pada pilihan raya umum akan datang.

Menurut stesen berita antarabangsa, CNN - yang telah melihat laporan rahsia dari siasatan Arab Saudi itu - menunjukkan tiada bukti menunjukkan adanya tokoh-tokoh negara teluk membiayai Anwar.

Najib didakwa mengadu kepada kerajaan Arab Saudi, kononnya dua putera kanan negara itu terbabit dengan pemberian dana berkenaan.

"Tidak ada bukti pegawai Saudi yang pernah menyokong Anwar Ibrahim" dan "dakwaan sokongan dari keluarga diraja Saudi yang disebutkan dalam laporan awal [nama dihapuskan] adalah tanpa asas,” kata CNN yang membuat ringkasan daripada sembilan mukasurat laporan rahsia berkenaan.


JAWAPAN RESMI DARI ANWAR

Laporan Cable News Network (CNN) yang bertajuk:
“Saudis discover new funding channels for Taliban, al Qaeda”
memperlihatkan ketakutan Najib untuk
berhadapan Pakatan Rakyat pada Pilihanraya Umum
yang akan datang.

Laporan CNN yang baru sahaja beredar beberapa jam lalu
menyebut antara lainnya, Presiden Umno itu
menyatakan rasa tidak puas hatinya kepada
Kerajaan Arab Saudi kerana terdapat dua Putera Arab
Saudi yang menyokong dan membiyai saya
untuk Pilihanraya Umum yang akan datang.

Laporan ini menyerlahkan ketakutan serta
rekayasa Najib untuk menyekat kemaraan Pakatan Rakyat
yang setiap hari berusaha membina dokongan rakyat
terhadap usaha kami demi menyelamatkan
Malaysia dari segala kepincangan yang disebabkan
oleh kelemahan mentadbir pimpinan negara serta
ketirisan akibat dari rasuah yang semakin membarah.

Kehadiran Buku Jingga, sebuah dokumen
yang mengandungi hasrat serta
saranan Pakatan Rakyat demi
menyelamatkan Malaysia dari terus parah
akibat kerakusan dan ketidakcekapan
pimpinan Umno-BN, memunculkan rasa
takut Najib.

Beliau sedar dokumen tersebut mendobrak ilusi
upaya pemulihan yang didendangkan Umno-BN kepada rakyat.
Presiden Umno itu pastinya tahu rakyat
tidak akan menerima bulat-bulat pengumuman
demi pengumuman yang digarap semata-mata memenuhi maksud iklan.

Ketakutan ini malah membuat beliau enggan
berdebat secara terbuka berkenaan kedudukan
ekonomi negara dengan saya. Malah, Perdana Menteri
tidak segan silu menyerang saya secara peribadi
sedangkan hasrat debat terbuka itu
semata-mata mahu menyampaikan maklumat
yang tepat kepada rakyat Malaysia.

Saya tidaklah terkejut sekiranya Perdana Menteri
sanggup ke luar negara, bukan demi menarik pelaburan
tapi semata-mata untuk menyekat dan mentohmah saya.

Mereka sebenarnya sudah mula merasai angin
Perubahan yang bakal melanda.
Mereka sedar rakyat Malaysia sudah mulai
mual dengan segala macam kebobrokan.
Kepimpinan Umno-BN sebenarnya
fobia dengan kemaraan rakyat.

ANWAR IBRAHIM

Siapa Yang Songsang....??


FATWA SONGSANG NIK AZIZ KELIRUKAN MASYARAKAT : MUHYIDDIN – UM

Muhyiddin Yassin berkata, Mursyidul Am Pas, Nik Aziz Nik Mat tidak sewajarnya mengeluarkan fatwa songsang yang mengelirukan masyarakat.

Menurut Muhyiddin, tidak wajar Nik Aziz melabel umat Islam yang tidak menyokong Pas sebagai jahil atau bodoh.

Umat Islam di negara ini, kata Muhyiddin, mengikut fahaman Ahli Sunnah Waljamaah dan pengundi di Dewan Undangan Negeri tidak menyokong Pas bukan bermakna mereka bodoh.

"Apakah penduduk Labis jahil kerana tidak sokong Pas? Sebagai seorang bertaraf tok guru beliau tidak sewajarnya mengeluarkan fatwa songsang, kita di Johor berasa tersinggung," katanya.

Nota:

Memang betul.....
mereka yang mengundi BN adalah bangang....
Ini tak perlu kepada fatwa....ini adalah fakta
Kah....Kah....Kah

Sunnah wal rasuah ini ada banyak fatwa yang songsang :

1 - rasuah ok
2 - ISA ok
3 - tipu ok
4 - judi ok

Yang tak ok bila china berani masuk masjid...
Kah...Kah...Kah...

Sendiri Mau Ingat Laaa....!!


MP GOBALAKRISHAN LEPASKAN SEMUA JAWATAN PKR -MI

Bekas calon naib presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), N. Gobalakrishnan, yang juga anggota Parlimen Padang Serai, hari ini mengumumkan melepaskan semua jawatannya di dalam PKR.

Pengumuman itu yang dibuat menerusi akaun Twitter beliau, juga menyebut bahawa beliau akan meneruskan kerja-kerjanya melalui sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang baru.

Nota:

Bila jumpa ular
Kemudian jumpa madey
lepas tu jumpa pulak gobala
Anda kena ketuk kepala gobala dulu
Kemudian ketuk kepala madey
Dan akhir sekali selamatkan ular....
Kah...Kah...Kah....