Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Feb 18, 2010

Perak : MB "Mahkamah" Dah Mula Tunjuk Belang...


KERAJAAN NAMRUD MALAYSIA MUSNAH DUSUN BUAH BUAHAN DI PERAK


ZIONIS ISREAL MUSNAHKAN DUSUN ZAITON DI PALESTINE

Harakahdaily - Lajnah Pekerja Dan Peneroka Bandar PAS Pusat membantah keras tindakan kerajaan Perak melalui Pejabat Tanah Larut Matang dan Selama yang merobohkan kawasan ladang yang telah diusahakan selama 12 tahun di Air Kuning, Perak.

Kawasan tersebut yang terletak berhampiran Taiping berada dalam Dewan Undangan Negeri Changkat Jering dalam Parlimen Bukit Gantang.

Insiden ini berlaku kira-kira 48 jam selepas Zamry Abd Kadir diisytiharkan sebagai Menteri Besar Perak..

Kawasan seluas kia-kira 15 hektar itu telah dibangunkan bersama oleh sekumpulan 10 orang pengusaha dengan tanaman sayur-sayuran, ternakan lembu dan kambing, ternakan ikan dalam kolam serta pokon buah-buahan.

"Kami membangunkan tanah tersebut yan tidak didiami bagi memenuhi hasrat kerajaan yang mahu memajukan sektor pertanian dan penternakan," kata Mohd Salleh Ariffin, jurucakap kumpulan peneroka tersebut.

Pasukan perobohan tersebut dari Pejabat Tanah Larut Matang dan Selama, dibantu Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU), polis dari Taiping, JKR Taiping dan jentera dari syarikat Gamuda mengambil masa kira-kira tiga jam untuk memusnahkan segala yang telah diusahakan selama 12 tahun.

"Mereka memusnahkan semuanya yang kami usahakan termasuk menebang pokok buah-buahan. Adakah ini slogan "Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan"?," kata Mohd Salleh yang turut ditangkap dan digari kerana didakwa cuba menghalang kerja-kerja perobohan tersebut.

Katanya, tindakan meroboh dengan jentolak dengan bantuan pasukan polis dan FRU ini seolah-olah menyerupai tindakan yang diambil oleh rejim Zionis Israel ke atas penduduk Palestin

--------------------------------------------

kah..kah...SEBAB ITU KUASA ADALAH PENTING...

Kah..Kah..KUASA ADA BANYAK JENIS..ADA KUASA BAIK..ADA KUASA JAHAT...!!

Kah..Kah...SEBAB ITU TOYO JADI SEMACAM "GILA TALAK" BILA TAK ADA KUASA DI SELANGOR

Kah..Kah...MESTI ADA KRONI YANG DAH BUAT WORKING PAPER..!!

Kah..Kah...DAH LAMA KRONI KUASA JAHAT DI PERAK TUNGGU NAK HALAU MELAYU..!!!

Kah..Kah...KERAJAAN NAMRUD MEMANG MACAM TU..RAKYAT MISKIN TAK APA..ASALKAN KERAJAAN KAYA..!!

Kah..Kah..AIMAN TAK KISAH..KERAJAAN NAMRUD MALAYSIA PUN AKAN HANCUR BILA ALLAH IZINKAN..

No comments:

Post a Comment