Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Sep 28, 2011

Antara Dua Darjat...!!


Perdana Menteri Najib Tun Razak diiringi isteri Rosmah Mansor menaiki bas sempena lawatan sehari beliau ke Perak di sini, Sabtu lalu.

Turut hadir Menteri Besar Perak, kaki bodek, Zambry Abd Kadir (kanan) dan isteri Sharifah Zulkifli (kiri)

Gambar ini dirakamkan ketika Najib dalam perjalanan dari pekan Tanjung Tualang ke Sekolah Kebangsaan Changkat Tin bagi menghadiri majlis perkahwinan iaitu Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tualang Sekah, Nolee Ashilin Mohd Radzi dan pasangannya Ahmad Fariz Hassan.

Namun, ramai yang tidak tahu, inilah bentuk dan rupa bas yang dinaiki Najib dan isterinya itu. Kalau macam ini rupa bas yang dinaiki Najib dan Rosmah (macam hotel) memang tidak terasa apa-apa macam naik kapalterbang sahaja. Namun tahukah Najib bahawa bas yang rakyat naik kadang-kadang tiada air-condition, kadang-kadang kusyennya tercabut, bunyinya macam lori hantu.

Saya mencadangkan supaya Najib dan Rosmah naik bas dari Batang Melaka ke Bandaraya Melaka, baru dia tahu betapa peritnya bas yang dinaiki rakyat.

No comments:

Post a Comment