Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jul 11, 2010

1 Malaysia : Mesti Layan Sama Rata....!!!


Deepavali: K'jaan diminta beri cuti umum 2 hari-MKini

Seorang anggota perwakilan MIC hari ini meminta kerajaan mempertimbangkan untuk menambah kepada dua hari cuti umum sempena sambutan Deepavali bagi membolehkan kaum India meluangkan masa bersama keluarga.

N Thevar dari MIC Teluk Intan berkata cuti itu juga diperlukan untuk pelajar kerana perayaan itu lazimnya disambut sejurus sebelum peperiksaan penggal akhir persekolahan.

"Selalunya peperiksaan diadakan selepas perayaan ini, jadi mereka tidak dapat menumpukan pelajaran dan merayakan Hari Deepavali," katanya di perhimpunan agung MIC di Pusat Dagangan Dunia Putra hari ini.

Naib presiden MIC Datuk S K Devamany, yang menyokong cadangan itu, berkata cuti umum perayaan itu sewajarnya diselaraskan sama seperti cuti Aidilfitri dan Tahun Baru Cina.

"Banyak masa yang kami perlukan... Pagi kami perlu bersembahyang di kuil, kemudia melayan tetamu, meluangkan masa dengan keluarga. Oleh itu, satu hari (cuti umum) tidak cukup," katanya.- Bernama
-------------------------------------------------------------
Kah...Kah....1 MALAYSIA MESTI KENA ADIL PADA SEMUA KAUM....!!!

Kah...Kah....CUTI AIDIL FITRI 2 HARI...CUTI TAHUN BARU CINA PUN 2 HARI...CUTI DEEPAVALI PUN MESTI 2 HARI....!!!

Kah...Kah...MINTAK JANGAN TAK MINTAK...INDIA MESTI SOKONG ...!!!

Kah..Kah....CUTI 1 HARI MANA CUKUP...NAK GORENG MARUKU PUN TAK SEMPAT...!!!

Kah...Kah...MASA NI LAH NAK MINTAK...MASA BN TENGAH TERDESAK...!!

Kah...Kah...HINDU MESTI CERDIK..JANGAN JADI BANGANG MACAM PENAN...!!!

Kah...Kah...SAPA KATA SAMY VELLU TAK OK...KADANG-KADANG SAMY PUN BAIK JUGAK...!!!

Kah..Kah....AIMAN TAK KISAH...DULU KALAU NAK MINTAK DUIT PADA AYAH...MINTAKLAH MASA ADA TETAMU KAT RUMAH...MESTI DAPAT PUNYE...!!!

No comments:

Post a Comment