Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Aug 16, 2010

Hati-Hati Bila Geng Natang Bewok Bergaduh....!!!

Perang mulut MCA-Umno: Chua bidas Hishammuddin -MKini

Kenyataan Naib Presiden Umno, Datuk Seri Hishammuddin Hussein semalam yang mengingatkan MCA supaya jangan lupa perjuangan BN, menunjukkan sesetengah pemimpin BN belum belajar daripada tsunami politik 2008, kata Presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek.

Beliau berkata, ia menunjukkan bahawa mereka tidak memahami desakan rakyat untuk perubahan.

Hishammuddin dilapor mengingatkan MCA supaya tidak mengambil pendirian menyimpang daripada apa yang diperjuangkan bersama rakan-rakan lain dalam BN.

Naib presiden Umno itu berkata MCA tidak boleh 'melarikan diri' daripada apa yang disepakati selama ini.

MCA, tambah Hishammuddin, tidak seharusnya kelihatan seperti menentang kesepakatan itu terutama membabitkan sesuatu isu seperti apa yang berlaku sekarang.

Mengulas lanjut, Chua berkata, keputusan pilihan raya umum 2008 jelas mencerminkan perubahan dalam pemikiran rakyat.

"Kepimpinan baru MCA juga memahami bahawa ia mesti berubah untuk mengembalikan sokongan dan kepercayaan rakyat," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, MCA menghormati pandangan Hishammuddin tetapi tegasnya, naib presiden Umno itu tidak boleh menuduh MCA beralih daripada matlamat dan perjuangan BN, hanya kerana parti itu mempunyai suara yang berlainan daripada beliau (Hishammuddin) atau pemimpin parti komponen yang lain.

Menurut Chua lagi, MCA tidak takut berkongsi pandangan yang sama dengan DAP dari segi faedah kepada masyarakat dan tidak akan lari daripada menyatakan pendiriannya.

Menurutnya, MCA akan berusaha keras bagi pelaksanaan 12 resolusi yang diluluskan dalam kongres ekonomi Cina Sabtu lalu.

Katanya, ia kerana resolusi tersebut bukan sahaja berkaitan dengan masyarakat Cina tetai juga masa depan pembangunan ekonomi negara.

MCA, katanya, menerima hakikat bahawa ia mempunyai tanggungjawab untuk menyuarakan hasrat masyarakat Cina ekoran globalisasi.

Jika tidak, tegasnya, bukan sahaja MCA yang akan kehilangan sokongan masyarakat, tetapi ia juga tidak akan dapat menjustifikasikan kewujudan politiknya.
--------------------------------------------------------------
Woitttt......SEKARANG ADALAH MUSIM GENG NATANG BEWOK BERKELAHI...!!!

Kah...Kah....DI TERENGGANU..DI MANA-MANA SAHAJA....!!!

Kah...Kah....TAPI PR KENA BER HATI-HATI...INI MUNGKIN JUGA SATU TAKTIK...!!!

Kah...Kah....INI MUNGKIN JUGA CARA UMNO NAK DAPATKAN UNDI SIMPATI ORANG MELAYU...

Kah...Kah....TAK MUSTAHIL OPS LALANG II AKAN BERULANG KEMBALI...!!!

Kah...Kah....DALAM OPS LALANG I DULU PUN UMNO - MCA JUGA YANG BERGADUH...!!!

Kah...Kah....TAPI YANG KENA TANGKAP ADALAH PEMIMPIN PAS...!!!

Kah...Kah....AIMAN TAK KISAH...BUATLAH TAKTIK APA PUN...BN MEMANG DAH TAK BERPELUANG LAGI UNTUK MENANG DALAM PRU 13 NANTI....!!!

No comments:

Post a Comment