Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jul 1, 2010

Tugas SPRM Hanya Untuk Tibai Pembangkang.. .!!!


Zahid: Tak perlu SPRM siasat pembelian Scorpene-MKini

Isu pembelian kapal selam Scorpene tidak perlu dibawa kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk siasatan, kata Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau ber
kata ini kerana pembelian kapal selam itu dibuat mengikut prosedur yang sepatutnya, malah kos pembelian kapal selam buatan Perancis bernilai kira-kira satu bilion euro pada tahun 2002 itu mendapat kelulusan Kementerian Kewangan.

"Pembelian dibuat mengikut apa yang ditetapkan prosedur, semua langkah diikuti sebaik-baiknya," katanya kepada media selepas melepaskan peserta Ekspedisi 1Malaysia ke Kota London di Bangi hari ini.

Beliau berkata demikian semasa mengulas mengenai pembelian kapal selam itu yang dilaporkan oleh sesetengah media membabitkan pembayaran komisen bernilai kira-kira 114 juta euro kepada syarikat di Malaysia.

Semalam, Dewan Rakyat menolak usul supaya pembelian kapal selam negara itu dibahaskan.

Speaker Pandikar Amin Mulia dalam jawapan bertulis kepada William Leong (PKR-Selayang) berkata beliau telah dimaklumkan bahawa SPRM sedang menyiasat perkara itu.

Kerajaan telah membayar sejumlah RM6.7 bilion untuk membeli kapal selam buatan Perancis itu.

Daripada jumlah keseluruhan, RM574.8 juta pergi kepada Perimekar Sdn Bhd, yang dimiliki Abdul Razak Baginda , seorang teman karib Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Najib merupakan menteri pertahanan sewaktu urusniaga tersebut.Kerajaan juga sebelum ini telah menafikan komisyen dibayar dalam urusan pembelian kapal selam tersebut, dengan menegaskan bahawa jumlah itu - yang merupakan 10 peratus daripada harga keseluruhan kapal selam berkenaan yang berjumlah RM4.85 bilion - adalah untuk perkhidmatan sokongan dan penyelarasan kepada Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM).

Pembayaran tersebut juga kini sedang disiasat pihak berkuasa Perancis kerana "komisyen" seumpama itu adalah salah di bawah undang-undang Perancis.
----------------------------------------------------------
Kah...Kah....INI BUKAN BERITA PELIK....MEMANG TAK PELIK...!!!

Kah..Kah......INI BUKAN BERITA LUAR BIASA....RAKYAT DAH NAIK MUAK BILA MENDENGARNYA ....!!!

Kah...Kah.....INI BUKAN BERITA GEMPAR.....1 MALAYSIA DAH TAHU SEMUANYA...!!!

Kah...Kah.....TAK APALAH SPRM TAK NAK SIASAT.....PERANCIS AKAN SIASAT...!!!

Kah...Kah.....SEMUA ORANG TAHU...SPRM HANYALAH BONEKA SAJA...!!!

Kah...Kah.....DI TUBUHKAN HANYALAH UNTUK SIASAT PEMBANGKANG...BUKANNYA KERAJAAN...!!!

Kah..Kah.....DI NEGARA KAFIR..PEMIMPIN PUN KAFIR..TAPI TAHU APA ITU KEADILAM....!!!

Kah..Kah.....DI NEGARA YANG MENGAKU ISLAM WALAUPUN PEMIMIPIN TAK BERAPA ISLAM...TAPI TAK TAHU APA MAKNANYA KEZALIMAN...!!!

Kah...Kah.....AIMAN TAK KISAH....CINA KAFIR LAKNAT LEBIH KENAL KHALIFAH OMAR ABD. AZIZ..BANDING PEMIMPIN MELAYU YANG MENGAKU ISLAM TAPI LEBIH KENAL KAMAL ARTARTUK...SEDIH...SUNGGUH MENYEDIHKAN...!!!

No comments:

Post a Comment