Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jan 4, 2011

Cakap Berdegar-Degar..Berak Dalam Belukar...!!

Apa hukum kalau tak bayar hutang..??

DAKWA PENDERHAKA SULTAN DI BAWAH SEKSYEN 121 KANUN KESEKSAAN – UM

Zulkifli Noordin hari ini mencadangkan beberapa tindakan tegas diambil ke atas pihak yang menghina serta menderhaka kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berhubung pelantikan Muhammed Khusrin Munawi.

Dia berkata, semua pihak yang mengugut dan menentang perkenan Sultan Sharafuddin dalam isu tersebut perlu didakwa di bawah Seksyen 121 Kanun Keseksaan kerana ‘Perbuatan memerangi Raja-Raja Melayu’ yang jika sabit kesalahan, hukumannya gantung sampai mati.

Selain itu katanya, pertuduhan alternatif juga boleh dibuat di bawah Seksyen 121 (1B) kerana ‘merancang, mengada-ada, mereka-reka atau berusaha akan pemecatan atau perlucutan raja pemerintah sebuah negeri’ yang jika sabit kesalahan, hukumannya pula adalah penjara seumur hidup.

“Ini bukan perbuatan yang boleh dibiarkan, apatah lagi bertolak ansur, kerana amat biadab lagi kurang ajar bagi mana-mana rakyat di negeri Selangor melakukan perbuatan derhaka seperti itu. Jangan biarkan mereka ini terus memaki-hamun dan mempertikai kedudukan sultan kerana kelak ia menjadi barah.

“Bagi maksud ini, teman (saya) mencadangkan kepada mana-mana rakyat Selangor supaya membuat laporan polis menurut Seksyen 121 atau Seksyen 121 (1B) supaya tindakan segera boleh diambil. Kita tidak mahu sejarah membaringkan diri di bawah kereta sultan berulang lagi,” katanya.

Nota:

Pelik sungguh di buatnya....
Yang tukang heboh perkara ini adalah Zul Nordin....
Sultan sendiri dah kata yang tuanku tidak ada kuasa...
Kuasa semua sudah lupus...

Siapa yang lupuskan?

Pada tahun 1993..Madey yang hapuskan kuasa raja raja melayu...
Masa itu Zul Nordin dimana?
Masa itu Zul Nordin buat apa?
Masa tu Zul Nordin sokong siapa...??
Kah...Kah...Kah...!!

No comments:

Post a Comment