Selamat Datang Ke    Blog Sepang Kederang   Tetap Melawan Walau Tertawan...!!!  Fixed Versus Although captive..!!  虽然俘虏固定对战...!!!  बंदी हालांकि फिक्स्ड बनाम...!!!   ثابت مقابل على الرغم من أن الأسير

Jun 2, 2011

Hari-Hari Rakyat Kena Tipu...!!


MAJLIS PEGUAM: PUTRAJAYA HARUS , BOLEH DEDAH KANDUNGAN PPA - MI

Presiden Majlis Peguam Malaysia Lim Chee Wee berkata kerajaan seharusnya dan boleh mendedahkan kandungan Perjanjian Belian Tenaga (PPA) di bawah lunas perundangan demi kepentingan awam.

Lim menambah, sebarang kesan perundangan akibat pendedahan klausa dalam PPA boleh diatasi oleh kerajaan persekutuan menerusi proses korporat dan deklarasi mudah yang menjamin syarikat utiliti kebangsaan Tenaga Nasional Berhad (TNB).

“Kepentingan awam mengatasi soal perundangan, yang merupakan isu kedua,” kata beliau kepada The Malaysian Insider ketika dihubungi semalam.

Lim menjelaskan bahawa di bawah Akta Syarikat, kerajaan persekutuan dengan 36 peratus pegangannya dalam TNB boleh mengesyorkan satu mesyuarat agung luar biasa dan meminta lembaga pengarah syarikat mendedahkan maklumat berkaitan.

“Pada masa sekarang, dalam keadaan jika IPP (pengeluar-pengeluar tenaga bebas) mahu menyaman TNB untuk menuntut kesan kemudaratan akibat melanggar terma-terma kontrak, kerajaan boleh melindungi TNB,” katanya.

“Ia soal dasar. Kerajaan seharusnya membuat pendedahan menyeluruh. Kerajaan ada kuasa tawar-menawar yang mendalam,” katanya lagi.

NOTA:

jelas kerajaan ini kerajaan menipu rakyat
jelas kerajaan ini hanya mengkayakan kroni..
terbukti kerajaan ini menyusahkan rakyat

jawabnya kita turun pada 9 julai
tunjuk kemarahan...tunjuk kebencian

sila berkumpul jam 2.00 petang hari sabtu 9 julai 2011
sila berkumpul di sogo
sila berkumpul di masjid kampong baru
sila berkumpul di ibu pejabat pas jalan raja laut

laungkan semua kemarahan rakyat!

No comments:

Post a Comment